Denne valguka er vunnet av Markets; Amerikansk dollar under press med risiko på

Aksjemarkedet, gull og bitcoin nyter en oppadgående trend. BTCs pumpe var „mest organisk“ og vil se mer bullish handling når konsolideringen er fullført.

På torsdag gikk prisen på Bitcoin nesten til $ 16.000 og holder for tiden rundt $ 15.500

Etter å ha samlet 20% denne uken, ser den digitale valutaen ut til å være i konsolideringsmodus som gir altcoins muligheten til å øke.

Disse gevinstene kom i løpet av den amerikanske valguka, som hjalp den ledende digitale valutaen med å slå store aktivaklasser i år.

Med 115% gevinst i 2020 overstiger Bitcoin 28% avkastning og S&P 500s 8,60%.

Alt sikter mot deres høyeste høyde etter valget 3. november da Joe Bidens ledelse styrket seg med muligheten for et republikansk senat. Et slikt resultat av en splittet regjering kan ifølge noen føre til en økning i finanspolitisk stimulans.

„Vi forventer fortsatt at det vil bli en finanspakke på over 1 billion dollar neste år,“ sa James Knightley, internasjonal sjeføkonom i ING Group i New York.

I tillegg til den økende pandemien og løsere pengepolitikk, hjelper den glidende greenbacken til å skyve den digitale eiendelen høyere når investorer søker verdibutikker.

Dollaren har den verste uken siden mars, og ifølge Kit Juckes, en strateg i Societe Generale, „Hvis du skulle skrive en lekebok som ville få folk til å si“ Jeg trenger et alternativ til dollaren, „passer hele denne prosessen historie.“

I løpet av perioden BTC økte, utløste risiko-på-bakteppet et salg av dollar, som falt til 2018-lav.

„Gull, sølv og Bitcoin har fungert som en drøm i det svake dollarmiljøet og har tiltrukket stor klientinteresse,“ skrev Chris Weston, forskningssjef i Pepperstone Group Ltd., og la til at ytterligere svakhet i dollaren ville oppmuntre „en enda mer konstruktivt syn ”på både gull og Bitcoin.

Kryptomarkeder har også en historie med ville svinger, og det er for tiden på sin tredje slike syklus, og rir på en tidevann av likviditet.

Mania er ikke her ennå

I aksjemarkedet bygger tech-aksjer på forventningene om at viktige progressive mål som antitrustreformer ikke vil bli implementert av Biden.

I følge Goldman Sachs analytikere vil finansielle tjenesteselskaper også ha nytte av bedre kapitalmarkeder og lavere sannsynlighet for strengere regulering.

Allerede har mer enn $ 4 billioner blitt lagt til i globale aksjemarkeder denne uken, noe som setter den på sporet for den tredje største uken i 2020.

Og med dette er investorer tilbake i å tømme penger i globale markeder med en styrke som ikke har blitt sett på flere måneder. Det samme skjer i kryptomarkedene, som tilførte omtrent 50 milliarder dollar i samme periode.

Dette kan sees i den åpne interessen for Bitcoin-opsjoner, som når 4 milliarder dollar. I henhold til CMEs siste COT-rapport har kort interesse fra hedgefond gjort en ny rekordhøy, det samme som kort interesse fra forhandlere og mellommenn.

I følge kjedeanalytiker Willy Woo er ikke Bitcoin på topp; snarere vil det se mer bullish handling etter konsolidering.

Når det gjelder prisaksjonen vi nylig har hatt, var det den „mest organiske pumpen“ i stedet for en press fra derivathandlere, da en „latterlig mengde mynter ble fanget opp og flyttet til individuelle lommebøker,“ – den største en dagssøpingen om 5 år.

Før pumpen startet, har tilstrømningen av nye HODLere vært „gjennom taket“, den slags fart som sist ble sett i oktober 2017, bare en måned før manien startet.