Ripple komt naar voren in de 28e Spot op CNBC’s 2020 Top 50 Verstorende Bedrijven

CNBC heeft zijn 8e jaarlijkse Disruptor top 50 lijst aangekondigd en de aanbieder van blokketenbetalingen – Ripple – is als 28e gerangschikt in de lijst die op dinsdag is vrijgegeven.

CNBC verklaarde dat de lijst bedoeld is om particuliere ondernemingen te identificeren en te erkennen waarvan de oplossingen en innovaties de concurrentie tussen bedrijven en in de markt tegen een hoger tarief beïnvloeden. CNBC verklaarde:

„De starters [die] de 2020 Disruptor lijst hebben gemaakt, bevinden zich in het epicentrum van een wereld die op voorheen onvoorstelbare wijze veranderde, waardoor ideeën in cybersecurity, onderwijs, gezondheids-IT, logistiek/levering, fintech, en landbouw veranderden in een nieuwe golf van miljarden-dollar bedrijven.“

Behalve Bitcoin Investor, is de beroemde crypto-vriendelijke app Robinhood ook geland op nummer 46.

Het proces omvatte ongeveer 1.355 bedrijven die al in april in aanmerking kwamen voor nominatie. De lijst werd toen teruggebracht tot 180 starters. CNBC besloot vervolgens een extra evaluatiestap toe te voegen waarbij bedrijven moesten uitleggen hoe de COVID-19 pandemie hun totale bedrijf had beïnvloed.

De aankondiging legde uit dat de meerderheid van de bedrijven die op de lijst eindigde positieve resultaten had, variërend van meer producten, nieuwe medewerkers, recente productlanceringen en productpilaren tot hulp bij het omgaan met de uitdagingen die het virus met zich meebracht.

Ripple heeft een uitbreidingsmissie uitgevoerd vanaf januari, toen de coronaviruscrisis begon met het toevoegen van 50 extra partners uit de hele wereld, waarbij het totale aantal partners nu 350 is. Het bedrijf werkt momenteel aan een betalingscorridor in Brazilië.

Ondanks het positieve nieuws lijkt het erop dat de rangschikking van Ripple op de lijst van CNBC weinig invloed heeft gehad op de waarde van zijn penning, XRP. Ten tijde van de publicatie was de waarde van XRP slechts met 1,81% gestegen en werd verhandeld tegen 0,195 dollar.

In de aankondiging van CNBC werd ook opgemerkt dat de meeste beursgenoteerde bedrijven al zijn toegetreden tot de felbegeerde business class van miljarden dollars. Zesendertig van de bedrijven zijn al ‚eenhoorns‘, wat betekent dat hun waarde al $1 miljard heeft bereikt. De 50 bedrijven hebben tot nu toe meer dan $74 miljard aan risicodragend kapitaal aangetrokken en zijn cumulatief getaxeerd op ongeveer $277 miljard.